Om oss

neretva

Neretva är en mycket vacker flod i Bosnien-Hercegovina. Från Zelengora i Bosnien och Hercegovina rinner den genom Hercegovinas steniga landskap och mynnar ut i det Adriatiska havet. Belägen i Neretvas vackra dalgång är bland annat staden Mostar. Mostar är mest känd för Stari Most  (Den gamla bron) vars valvbåge knyter samman de olika folkgrupperna och står som en symbol för det multietniska Bosnien-Hercegovina.

Sverige blev under nittiotalet hem för många exil-bosnier som flydde ifrån kriget i hemlandet. Det är tack vare dessa människors ideella arbete och stora kärlek gentemot ursprungslandet, som Neretva numera även är namnet på en framgångsrik ideell förening i Stockholm, verksam i mer än tjugofem år. Genom att arbeta för att främja bosnisk tradition, kultur och språk, har föreningen Neretva utvecklats till en självklar del utav tillvaron för flera hundra personer i Stockholmsregionen med ursprung i Bosnien-Hercegovina.

Föreningens verksamhet

Informationsverksamhet i syfte om att informera medlemmar om; Det svenska samhället, integrationsfrågor, aktuella händelser i Bosnien-Hercegovina och föreningens aktiviteter.

Biståndsarbete och humanitär hjälp till Bosnien-Hercegovina

Aktiviteter för barn och vuxna; Datakurser, utflykter, föreläsningar, musik, målning, ”Bosniska kvällar” (umgänge i traditionell bosnisk anda), cirkelverksamhet, kulturella evenemang, sport

                                            Och mycket mer!

Kan jag bli medlem i föreningen Neretva?

Naturligtvis! Föreningen är öppen för alla människor, som delar våra värderingar, oavsett nationalitet, etnicitet eller religiös tillhörighet.

Anmäl ditt intresse för att bli medlem i Neretva

via e-mail: bhf.neretva@gmail.com